fredag 27 mars 2009

FBK till SM-final

På bilden: På ståplatsläktaren en timma före match. Många är redan där.

Oj, det blev en lång match i onsdags. Skellefteå AIK bjöd hårt motstånd i fjärde semifinalen och FBK såg stundtals lite tama ut - men det har väl ett topplag rätt att göra ibland också. Själv befann jag och grabben oss på ståplatsläktaren i Löfbergs Lila Arena i Karlstad och för att få bra platser var vi där redan en dryg timme före nedsläpp. Sen gällde det att "hålla platserna" under hela matchen - som ju blev en lång tillställning. Vi stod där från kl 17.45 till ungefär 22.35. Då hann vi med att hylla laget också. SAIK ledde med 2-0 till slutet av andra perioden då Lee Goren petade in pucken i mål - bara några meter framför oss. Det var en befriande känsla och nu var FBK med i matchen igen. I tredje kom 2-2 målet och matchen gick till förlängning - sudden death. Nu blev det riktigt spännande... Båda lagen hade sina chanser men det tog ett par minuter in i femte perioden innan FBK:s Eero Somervouri tog in pucken i SAIK:s mål. Snacka om jubel!!! FBK tog sin fjärde raka seger i semin och gick därmed till final. Motståndare där? Ja, om inte Frölunda kan skrälla i Jönköping så lär det bli HV71. HV verkar ganska starka just nu - men det gör å andra sidan FBK också - så det kan bli ett riktigt bra finalspel tror jag. Men visst vore det roligt om Frölunda blev motståndare. Matcherna mellan FHC och FBK är speciella och lite av derbykarraktär. I morgon eller på måndag vet vi besked. Den första april börjar finalspelet - det är inget skämt.