onsdag 8 april 2009

Vinst för FBK i final 4

Vilken rysare det blev! En av de bästa matcher jag varit på - förmodligen den bästa. HV71 var starka från start och FBK spelade ovanligt tamt i första och andra perioden. Det var inte roligt att se laget vara tvåa eller trea på pucken, göra felpass, ha puckinnehav - ramla och tappa puck. HV tog ledningen med 2-0 och det såg mörkt ut.
Men på något sätt lyckas Peter Nordström göra den så viktiga kvitteringen i slutet av andra perioden och ger FBK viktig energi. I tredje tar sig laget samman och öppnar i ett grymt tempo - men målen uteblir... Det tar ända till 16.16 i tredje så ligger pucken i kassen bakom Stefan Liv. Tror nån att det var lugnt på läktaren då? HV fick lite fart det sista men FBK höll 2-2 och tvingade fram en förlängning (konstigt, förra matchen jag var på i Löfbergs Lila Arena gick också den till förlängning = valuta för pengarna).

Den fjärde perioden blev rafflande. Bra tryck från båda lagen men FBK dominerade. HV71 fick straff i sudden men Jonas Gustavsson klarade. Efter 16.35 satte FBK pucken som avgjorde matchen. Vilken vändning!!! Jubel? Jodå! Vilken go match det blev till slut... 3-1 i matcher och guldläge (kanske).